Det er viktig å inkludere hele verdikjeden når klimaavtrykk skal beregnes, og ikke kun fokusere på én faktor. Ross 308 kommer klart best ut på fôrutnyttingsevnen til slaktekyllingen. Men å kun fokusere på dette er imidlertid misvisende. At en såpass stor andel Ross 308-kyllinger dør underveis i produksjonen, fører til høyere fôrforbruk per kilo produsert kyllingkjøtt. Mer langsomtvoksende raser har betydelig lavere dødelighet, både i avlsdyr- og i slaktekyllingflokkene. Mer langsomtvoksende raser kommer dessuten best ut på fôrutnyttelse hos avlsdyrene, når fôrforbruket beregnes per nyklekket kylling (fordi det er trengs færre høner og hver enkelt høne spiser mindre).
Per i dag er det ikke utført sammenlignende studier som inkluderer alle disse faktorene. Dermed er det ikke faglig grunnlag for å konkludere om det er hurtigvoksende eller de mer saktevoksende rasene som har lavest klimaavtrykk.
Dersom man er opptatt av å redusere klimaavtrykk fra maten man spiser, bør man redusere forbruket av kjøtt, inkludert kylling, til fordel for plantebaserte proteinkilder. At kyllingene får en sunnere kropp og litt mer plass i fjøset gir uansett marginale utslag på klimautslippet fra kyllingproduksjonen.
Vi oppfordrer derfor til å spise kylling sjeldnere eller i mindre porsjoner, og å velge en kylling som har hatt et bedre liv.