Dyretransport og slakting kan påføre dyr alvorlige lidelser, for eksempel hvis de skades under opplasting eller bedøvelsen ikke virker. Dyrevernalliansen arbeider for bedre transport og bruk av slaktemetoder som medfører minst mulig lidelse.

Hvert år dør titusenvis av dyr under dyretransport i Norge, og de fleste av disse er kyllinger. Når dyrene først kommer frem til slakteriet, må endel vente over natten. Kyr, okser, griser, sauer og geiter stalles opp i binger. Kyllinger, høner og kalkuner må ligge i transportkassene og vente. Dyrene bedøves med CO2-gass, elektrisitet eller slagbolt. Deretter henges de opp og tappes for blod.
Eksport av dyr utenlands
Flere land eksporterer dyr. New Zealand innførte forbud i 2023 mot eksport av livdyr til andre land. Vi mener slike dyretransporter må forbys, og jobber for å få på plass forbud. Dyrevernalliansen samarbeider internasjonalt med dyrevernorganisasjoner som jobber for forbud mot dyretransport av levende dyr.
I Nederland frakter Stena Line, en av verdens største fergeoperatører, 3 uker gamle kalver fra Irland til Frankrike. På den lange reisen får de ikke mat. Den lange tiden til sjøs betyr ekstrem sult, stress og savn etter mamma.
Vil du vite mer om dyretransport og slakting?
Dyrevernalliansen har oppnådd:
- Bidratt til bedre slaktemetoder for kyllinger og kalkuner.
- Bidratt til at halal og kosher uten bedøvelse fortsatt er forbudt i Norge.

Skap en bedre fremtid
Vil du gi dyrene et bedre liv?
Din hjelp har alt å si!
Nå arbeider Dyrevernalliansen for:
- At mobile slakterier skal tas i bruk. Ved at slakteriet kommer til dyrene, slipper man slipper dyretransport.
- Høyere komfort ved transport og kortere transporttider.
- Forskning på bedøvelsesmetoder som gir mindre lidelse.
- Kameraovervåking på slakteriene.