Heinrich Jung, Kolonihagen og Norsk Ullgris er produsentene som hittil har blitt sertifisert etter de strenge kravene til Dyrevernmerket for gris.

Dyrevernmerket lanserte kriterier for gris høsten 2019. Det finnes nå kriterier for fire landbruksdyr: gris, kylling, verpehøns og storfe.
– Det som er viktig for grisen, er å få utløp for sine naturlige behov, som å utforske og leke. Vi etterlyser et virkelig løft for grisen i hele næringa, og håper Dyrevernmerket vil inspirere flere svinebønder til å forbedre forholdene for dette intelligente dyret, sier veterinær Helle Haukvik i Dyrevernalliansen.
Les mer om hva slags svinekjøtt du bør velge.
Dyrevernmerket gris betyr et bedre liv

Kriteriene i Dyrevernmerket retter seg mot noen hovedområder som gir vesentlige forbedringer for dyrevelferden:
- Bedre plass
- Grisen får komme ut
- Myk liggeplass
- Lek og utfoldelse
- Mer naturlig mat
Kriteriene til Dyrevernmerket er betydelig strengere enn de offentlige minimumskravene. Her kan du lese mer om Norges første merkeordning for dyrevelferd.
Sertifisert med Dyrevernmerket
Så langt er tre forskjellige merkevarer sertifisert med Dyrevernmerket for gris: Heinrich Jung, Kolonihagen og Norsk Ullgris.
Heinrich Jung driver med økologisk frilandsgris og leverer til Kolonihagen. I tillegg har han sin egen merkevare Heinrich Jung som leverer til Coop. Han leverer også til ASK gård spekemat, Indre Oslo matforedling og andre frittstående butikker.
Kolonihagen har noen griser på friland, og andre griser i fjøs med luftegård. Kolonihagen øko-gris består av fire gårder, og leverer til Rema 1000.
Norsk Ullgris har griser utendørs på friland, og består av tre besetninger som alle har den spesielle rasen Mangalitsa. Produktene selges fra gården, til hoteller og restauranter og på lokal Reko-ring.
– Vi er stolte og glade over at Norges fremste produsenter av utegris har blitt sertifisert med Dyrevernmerket. Nå får forbrukerne endelig muligheten til å velge bedre dyrevelferd, sier Haukvik om lanseringen av Dyrevernmerket gris.
Les mer om dyrevernmerket gris på nettsidene til Dyrevernmerket.
Dyrevernalliansen arbeider for å snu norsk landbruk i mer dyrevennlig retning. Kjøttforbruket må ned, og forbrukerne må få mulighet til å velge mat fra dyr med bedre dyrevelferd.
Om Dyrevernmerket
Norges eneste matmerke for bedre dyrevelferd, med kriterier som er utarbeidet av Dyrevernalliansen, og med inspektører fra et uavhengig sertifiseringsselskap som sjekker at kravene blir oppfylt.