Dyrevernalliansen har bidratt til at dyrevelferd blir obligatorisk for 170 av Norges bedrifter. – Et gjennombrudd for næringslivets satsing på dyrevern, sier fagleder i Dyrevernalliansen, Marianne Kulø.

Etisk handel Norge – som tidligere het Initiativ for Etisk Handel – er et nettverk av bedrifter, organisasjoner og offentlige virksomheter. De arbeider for å fremme etisk handel i leverandørkjedene, og har medlemmer som for eksempel Bama, NorgesGruppen og Europris.
Dyrevelferd blir obligatorisk for bedriftene

I 2017 ble Dyrevernalliansen medlem, og har siden det intensivert arbeidet med å styrke organisasjonens og medlemmenes kompetanse på dyrevelferd. Dette har resultert i at Etisk handel nå i april vedtok å innta et punkt om dyrevelferd i sin prinsipperklæring. Dermed er arbeid med å forbedre dyrevelferd i leverandørkjedene blitt obligatorisk for medlemmene, på lik linje med arbeiderrettigheter og miljøvern.
Ringvirkninger for dyrene
Marianne Kulø har ledet arbeidet hos Dyrevernalliansen, og forteller at det vil ha ringvirkninger for dyr både i Norge og internasjonalt at dyrevelferd blir obligatorisk.
Skap en bedre fremtid
Vil du gi dyrene et bedre liv?
Din hjelp har alt å si!
– Dette gjenspeiler at dyr er i ferd med å bli tatt inn i varmen i næringslivets bevissthet om hvilke felt de må ta etisk hensyn til, fastslår Kulø.
At dyrevelferd blir obligatorisk å forholde seg til for medlemsbedriftene, fører til at flere i norsk næringsliv lærer hvordan virksomheten deres påvirker dyr og hvordan de kan skåne dyr mest mulig.
– Forbedring av dyrs velferd blir løftet opp som satsingsfelt i bedrifters virksomhet. Det vil også bidra til å øke oppmerksomheten internasjonalt om næringslivets samfunnsansvar for dyrs velferd, sier Kulø.
Les om: Grønnvasking eller god dyrevelferd?